گروه بین المللی طرح و ساخت پرساگروه بین المللی طرح و ساخت پرساگروه بین المللی طرح و ساخت پرسا
88361960
به ما ایمیل بزنید
گروه بین المللی طرح و ساخت پرساگروه بین المللی طرح و ساخت پرساگروه بین المللی طرح و ساخت پرسا

مجتمع خیریه نرجس شیراز

اطلاعات پروژه:

  • خیریه نرجس شیراز
  • ایران، فارس
  • 5000 متر مربع
  • در حال بهره برداری
پروژه برتر پرسا

خیریه نرجس شیراز

لینک سایت: shiraznarjes.com

معرفی شرح خدمات:
  • مشاوره فنی و مطالعات اقتصادی
  • طراحی معماری و محوطه
معرفی خیریه نرجس شیراز:

موسسه مردمي نرجس شيراز از جمله مراکز نمونه و ممتاز کشوري در امر نگهداري و توان بخشي کودکان معلول ذهني و جسمي است. اين موسسه با بيش از دو دهه سابقه فعاليت در شهر شيراز بخش عظيمي از معضلات جامعه را بر دوش مي کشد. برنامه ريزي منسجم، ارتباط صحيح با خيرين و مردم، کادري متعهد و دلسوز، صداقت و شفافيت درکار نتيجه مديريت کارآمد و عملگرايي است که ريشه در تجربه ي 30 ساله ي مديريتي در حوزه ي بهزيستي دارد.
هدايت بهاالديني رييس سابق اداره بهزيستي شهرستان هاي سپيدان و شيراز امروز با عشق و ايثار مشغول خدمت به اين جمع آسماني است. مديرعامل موسسه نرجس شيراز با بنيان گذاشتن اين خيريه به خانواده هاي معلولين آرامش را هديه کرده است.
به همين بهانه پاي گفتگوي مديرعامل موسسه مردمی نرجس شيراز نشستيم.
از موسسه خيريه نرجس و چگونگي شکل گيري آن بگوييد؟‌
با توجه به سال ها خدمت و فعاليت در سازمان بهزيستي و بررسي وضعيت خانواده هاي تحت پوشش به خصوص معلولين، خدمات ارايه شده به اين قشر از جامعه بعضا موجب ناراحتي و دلسردي از سيستم و وضعيت موجود شده بود. هميشه به دنبال راهي بودم تا خدمتي در خور و شان معلولين ارايه شود. تا اين که با اجرايي شدن اصل ۴۴ قانون اساسي و اصلاح بعضي از قوانين و مقررات، شرايط واگذاري برخي از امور به بخش خصوصي، تعاوني و به طور کلي مردم فراهم شد. اين حرکت روزنه اميدي شد تا بعد از اعلام و ابلاغ بخش نامه از سوي سازمان بهزيستي مبني بر واگذاري مراکز نگهداري معلولين به بخش خصوصي و مردم به اين فکر افتاديم که چنين مرکزي را راه اندازي کنيم.
آغاز فعاليت رسمي موسسه در چه تاريخي بود؟‌
در آغاز کار با چند تن از دوستان مشورت کرده و با مساعدت مديرکل وقت سازمان بهزيستي استان فارس نسبت به اخذ مجوز و تهيه اساس نامه اقدام و در سال ۱۳۷۴ آن را ثبت کرديم و کار شروع شد.
جا دارد همين جا از مساعدت ها و همکاري هاي جناب آقاي دکتر انقياد و خانم اميد بخش تشکر ويژه کنم .
با چه هدفي اين مرکز نگهداري و توان بخشي را راه اندازي کرديد؟‌
همان گونه که اشاره شد با توجه به شاغل بودن در سازمان بهزيستي و آشنايي کامل با معلولين، خانواده هاي آنان و مشکلات موجود تصميم گرفتيم در زمينه ي نگهداري و توان بخشي معلولين ذهني و جسمي فعاليت کنيم و با اهداف زير اين خدمت رساني را آغاز کرديم.
۱- تکريم مقام انساني معلولين
۲- حفظ کيان خانواده ها
۳- جلوگيري از معضلات اجتماعی

از کجا شروع کرديد و در ابتدا با چه مشکلاتی روبرو بوديد؟‌

در ابتدا براي راه اندازي اين موسسه به يک مکان نياز داشتيم که با مساعدت مديرکل وقت بهزيستي مکاني در مجتمع توان بخشي نرجس خاتون واقع در چهارراه هوابرد به صورت موقت در اختيار اين موسسه قرار گرفت، بعد از گذشت مدتي کوتاه سکونت در اين محل، ساختماني در کوي خلبانان واقع در معالي آباد اجاره کرديم که چند سالي را هم در آن مکان گذرانديم.
با پي گيري هاي انجام شده، با همت و همکاري فرماندار وقت شيراز آقاي عرفان منش و شهردار وقت آقاي رجبي و شوراي شهر قطعه زميني به متراژ ۵۰۰۰ متر در شهرک والفجر آماده ساخت و ساز گرديد که با لطف خداوند و همکاري و مساعدت مردم نيک انديش شهرمان شيراز در سال ۱۳۸۰ بخش نگهداري مجموعه با ظرفيت ۴۰ کودک آماده گرديد. خدا را شاکريم امروز با خريدچند قطعه زمين در همجواري اين مرکز و ساخت و سازهاي بيشتر با عرصه اي حدود ۵۵۰۰ متر و زيربنايي در حدود ۶۲۵۰ متر و ظرفيتي حدود ۳۰۰ نفر در حال ارايه خدمت به معلولين هستيم.
شايان ذکر است اين موسسه در حال حاضر ۷۰۰ خانواده نيازمند با جمعيت حدود ۲۸۰۰ نفر را نيز تحت حمايت خود دارد.
وجود يک معلول در خانواده چه مسايلي و معضلاتي را در پي دارد؟‌
حضور يک يا دو معلول در خانواده معضلات زيادي را در پي خواهد داشت که از آن جمله مي توان به مساله بهداشت روح و روان خانواده،‌ متارکه زوجين به علت مشکلات روحی و روانی، انزوا طلبي ساير اعضای خانواده در بين فاميل و اجتماع،‌ترک تحصيل، ناسازگاری و عدم ازدواج موفق ديگر فرزندان سالم خانواده و همچنين به مخاطره افتادن اقتصاد خانواده اشاره کرد.

چرا موسسه نرجس يک خيريه مردمي شد؟

از آن جا که اعتقاد قلبی حقير اين است که بايد هميشه به منبع اصلی وصل شد و از آن جايی که بعد از خداوند مي توانيم به بندگان و انسان هاي شايسته و در يک جمله به مردم متکي باشيم که منبعي بي پايان از کرم و عاطفه اند و همچنين اعتقاد داشتيم که وقتي کار به خود مردم واگذار شود مردم قادر خواهند بود که حماسه بسازند و موفقيت ها خلق کنند، اين خيريه را به صورت مردمي شکل داديم.
در بخش دولتي به دليل محدوديت و ضوابط دست و پا گير، نگرش ها و سلايق مختلف اصولاً در رسيدن به اهداف توفيق کمتر است و اين شرايط خود علت ديگري شد تا اين مرکز را به صوت هيات امنايي و خيريه راه اندازي کرديم تا با همت مردم خدماتي در شان معلولين ارايه گردد.